lavila.org Santa Margalida
home associació plànol del municipi serveis mapa del webCom deu saber tothom, l'Agrupament Escolta i Guiatge Turó del Drac ja té casi bé 8 anys d'existència. Han estat i són vuit anys de fer molta feina pel jovent del nostre poble.

Dia 6 desembre de 1991 un petit grup de 7 joves, Barbàra Vives, Maria Catalina Font, Pep Gayà, Maria Fornés, Juana Morey, Toni Gamundí i Joan Malondra, tots ells amb les ganes de donar més vida al seu estimat poble, amarats de gran il.lusió i empresos per un gran esperit de treball i de dedicació altruista, a una tasca realment dificultosa com és l'educació i la formació infaltil, s'endinzaren gustosament dins l'Escoltisme, com una motxilla que es va omplint poc a poc.

Aquest grupet de joves assistiren durant l'any 1990 a un curset de monitors de temps lleure, varen ser uns cap de setmanes que els ompliren de coratge per començar amb la unitat de Llops /Daines, edats de 8 a 11 anys. Amb una vintena de nins i nines i el suport necesari dels pares varen emprendre el camí de Paìs, Fe i Natura, els pilars que sostenen l'agrupament escolta i guiatge de Santa Margalida. L'any 1992 obriren la unitat de Rangers/Guies, a partir d'aquí la cosa va agafar força , els proxims anys obriren les demés unitats, han fet excursions a fora de Mallorca, intercanvis durant els anys 95 i 96 amb un agrupament de Terrassa de Catalunya, organitzaren acampades amb altres agrupaments de Mallorca, acampades per a tot el poble, campaments d'estiu per a totes les edats, activitats de tota casta per les festes, excursions i sortides de gran interés. Passats 7 anys tot continua viu uns monitors compromesos des del principi, altres no tant i altres comencen amb grans inquietuts, tots ells ho fan possible, són persones d'emprempta que tenen iniciatives i promoven coses, fan escoltisme actiu, fan poble per arribar a fer país, són concients que el poble de Santa Margalida sap que hi ha un agrupament i que compta amb ell, sap que estam disposats a col.laborar per a dur iniciatives concretes, participant en les festes i en altres acivitats que s'organitzen.

Actualment formen elTuró uns 60 nins i nines, repartits en 6 grups d'edats, anomenats "Branques": Ferrerets per a nins i nines de 6 a 8 anys; Llops/Daines per a nins i nines de 8 a 11 anys; Rangers/Guies de 11 a 14 anys; Pioners/Caravel.les per a joves de 14 a 17 anys i els Rutes per a joves de 17 a 19 anys. Tots aquets grups treballen, en el petit grup, en el progrés personal, en el compromis, en el joc institucional, en la fraternitat universal i en el decàleg d'opcions que anomenam "llei escolta". Ha estat temps abastament per què el local del nostre agrupament hagi passat per cinc distints; de tots ells en servam il.lusions, records, anecdotes, qualque decepció i , sobretot, moltes satisfaccions. Ara ens podeu trobar en el carrer de Ses Vinyes , 39. La nostra casa esta oberta a tothom, les instal.lacions son sencilles i humils, ens manquen algunes necessitats i comoditats que esperam que amb el temps ens ajudin a millorar-les.

La gent de l'agrupament intentam que els infants i al.lots puguin alliberar la seva energia en excursions, jocs i altres activitats de caire positiu, que els permetin adquirir tot un conjunt de valors que difícilment podríen ferse seus jugant totsols pel carrer. Els monitors i integrants de l'agrupament, per dur a terme aquesta tasca, hem rebut prèviament uns coneixements i una metodologia propis del Moviment Escolta i Guiatge de Mallorca que està integrat per setze agrupaments a més del nostre.

Per acabar aquestes retxes que més envant ampliarem i des d'aquest espai a internet volem saludar a tots els margalidans i a tota persona que ens llegeixi, i també convidar-los a fer poble amb nosaltres. Per això ens esforçam a merèixer confiança i feim confiança a tothom.

Fins una altra, sempre a punt!!! A.E.G. Turó del Drac.

PITJA AQUÍ PER VEURE FOTOS I MÉS INFORMACIÓ!